Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,

...
 Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,
Коментари Харесай

MASTER OF ART с изключителна селекция от документални филми за изкуство

 Фестивалът за документални филми, отдадени на всички сфери на изкуството, се готви за седмото си издание. 

В интервала от 10-и до 28-и февруари 2022 на платформата  ще могат да се гледат над 30 пълнометражни и късометражни заглавия, включени в MASTER OF ART, на който НДК е обичаен сътрудник. Продукциите, доста от които сами по себе си представляващи творби на изкуството, ще бъдат налични онлайн когато и да е от всяка точка на страната. Селекцията от пълнометражни филми включва 10 премиерни заглавия и 10 любимци от предходни издания, станали обичани на публиката и журито. Предварителната продажба на пакетите за фестивала започва от 28-и януари на .

Сред 10-те продукции, които за първи път ще бъдат показани у нас, се открояват атрактивни заглавия, още веднъж засягащи най-разнообразни тематики. За феновете на седмото изкуство е забавно да се срещнат с кариерата на Уинстън Чърчил като кино съветник и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата пристрастеност към киното във кино лентата „ ЧЪРЧИЛ И ФИЛМОВИЯT МАГНАТ “. Чрез „ СЕЗОНИТЕ В КУИНСИ: ЧЕТИРИ ПОРТРЕТА НА ДЖОН БЪРДЖЪР “ феновете ще се допрян до интимния свят на английския публицист. Филмът е разграничен на 4 кино новели, като едната от тях е режисирана от актрисата Тилда Суинтън.

Филмът „ ОТВЪД СЪВЪРШЕНСТВОТО: ПИАНИСТЪТ АРТУРО БЕНЕДЕТТИ МИКЕЛАНДЖЕЛИ “ повежда феновете в света на оживели апокрифни записи на осъществяванията на огромния италиански пианист, които той е наредил да бъдат унищожени.

Филмът „ ПОЛЪК И ПОЛЪК “ споделя малкопозната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му. Филмът „ БЕЗИМЕННАТА, ИСТОРИЯТА НА ЖАНА И БОДЛЕР “ се стреми да оправдава тъмнокожата Жана, която е въодушевила някои от най-красивите поеми, писани на френски език.

Селекцията от премиерни заглавия включва българския документален филм „ ЗАВЕТЪТ НА БОРИС ХРИСТОВ “ на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката със наследството, което оставя международният бас, и академията за български оперни артисти, която той основава в Рим, Италия. Друг премиерен български филм е „ ДАНТЕ И ВЪЗДУШНОТО ПЕРО “ на режисьора Димитър Липовански. Лентата е отдадена на фестивала за модерно изкуство „ Процес – Пространство “ и на неговия основател Димитър Грозданов. Продуцент на кино лентата е Христина Бобокова.

Третият български филм, включен в зимното онлайн издание на MASTER OF ART, е „ ХРИСТО БЕРБЕРОВ – ПОРТРЕТ НА ЕДИН ХУДОЖНИК “, отдаден на малко познатия български художник от края на 19-и и началото на 20-и век.

Сред наградените филми, които попадат в специфичната селекция с любимци от предходни издания на MASTER OF ART, са историите за Лукино Висконти и „ НАЙ-КРАСИВОТО МОМЧЕ НА СВЕТА “ Бьорн Андерсен, „ ВАН ГОГ И ЯПОНИЯ “, „ ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА. МАРИНА АБРАМОВИЧ И НЕЙНИТЕ ДЕЦА “, „ ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОЯТА МАЙКА “ (Бенедетта Бардзини), „ ХЕРМАН ХЕСЕ. ПЛАМТЯЩО ЛЯТО “

Пълната селекция от над 30 пълнометражни и късометражни кино лентата от онлайн изданието на MASTER OF ART ще бъде налична сред 10-и и 28-и февруари на От 28-и януари в продажба влизат три типа пакети – 3 кино лентата за 15 лева, 10 кино лентата за 25 лева и всички филми за 36 лева:

Пакетите към този момент са налични тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР